Recept na tuňáka s hranolky


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Steak z tuňáka300 g
Mražené hranolky2 porce
Olej olivový10 ml
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky
Máslo10 g

Postup tuňák

1

Chlazené steaky z tuňáka opláchněte vodou, osušte je a zlehka z obou stran potřete olivovým olejem.

2

Zároveň si steaky osolte, opepřete a na cca hodinu je vložte chladit do lednice.

3

Poté si na pánvi rozpusťte trochu másla a steaky na něm z obou stran osmahněte.

4

Po osmahnutí nechejte rybu ještě chvíli odpočinout a následně již můžete servírovat.

Tuňákový steak je nejenom výtečným a snadným receptem. Zároveň vás rybí maso obohatí o potřebné bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Recept na tuňáka je navíc plný minerálních látek a vitamínů, ať už A nebo B skupiny. Tuňákový steak je nejchutnější v doplnění hranolek nebo případně brambor. Zvolíte-li jako přílohu právě brambory, doplníte své tělo vitamínem C.

Tuňákový steak: jak dlouho vařit brambory

Pokud si k tuňákovému steaku nechcete dopřávat smažené hranolky, připravte si brambory. Jak dlouho vařit brambory, aby byly zkrátka tak akorát? Velkou roli ve výsledné délce vaření hraje typ brambor i jejich velikost. Obecně se však doba vaření brambor pohybuje kolem deseti minut, a to v mírně osolené vodě. K receptu na tuňáka se nejvíce hodí brambory varného typu A.

Recept z tuňáka: těstovinový salát s tuňákem

Další recept z tuňáka, který by vás mohl zaujmout, je těstovinový salát s tuňákem. K přípravě zkuste zvolit nějakou dietnější variantu těstovin. Ať už sáhnete po celozrnných, špaldových nebo pohankových, určitě nešlápnete vedle. Těstovinový salát s tuňákem si můžete uvařit na několik různých způsobů. Všechny však jako základ obsahují kvalitní rybí maso. To vás obdaruje hořčíkem, fosforem i železem a jódem. Recept na tuňáka je skvělou volbou jak k obědu, tak i například k večeři či svačině.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 730.536 Kj

Bílkoviny4.24 g
Sacharidy27 g
Tuky5.87 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)3.4 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.43 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.