Perkelt s tarhoňou

Ingredience na 1 porci:

Máslo5 g
Cibule červená0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Maso vepřové libové100 g
Tarhoňa vařená40 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Koření paprika mletá1 špetka
Zeleninový vývar100 ml

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Doporučujeme použít vepřovou plec. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

V kastrolu rozehřejte lžíci másla a asi 2 minuty na středním plameni restujte cibuli. Přidejte maso a opečte jej ze všech stran, přibližně 10 minut. Osolte, opepřete a přisypte papriku, rychle promíchejte. Opékejte ještě 1 minutu a poté zalijte 100 ml zel. vývaru, společně přiveďte k varu.

Nakrájejte rajčata, papriky a je přisypte je k masu. Přikryjte směs poklicí a nechte ji zrhuba 45 minut na velmi mírném ohni probublávat.

 

Na posledních 20 minut odkryjte pokličku, ať se tekutina odpaří a šťáva zhoustne.

Nakonec směs podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s tarhoňou uvařenou dle návodu na obalu.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.