Bramborový salát s chřestem a rukolou

Ingredience na 1 porci
| Brambory se slupkou | 120 g | |
| Olej olivový extra panenský | 24 ml | |
| Pažitka | 5 hrstí | |
| Rukola | 50 hrstí | |
| Chřest zelený | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kapary | 10 g | |
| Ocet balzamiko | 1 g | |
| Ančovičky | 10 g |
Brambory důkladně omyjte a uvařte. Chřest očistěte, oloupejte a odkrojte od spodní části stonku, která může být dřevnatá. Pokrájejte ho na kousky a dejte vařit do vody s cukrem, tak aby se uvařil na skus. Maximálně 7 minut. Poté ho vyndejte z vody, nechte ho okapat a vychladnout.Připravte si dresing. Chřest spolu s bramborami naložíme do dresinku a necháme hodinku odležet v lednici. Na talíř pak dejte rukolu, bramborovou směs a vše posypejte pažitkou.
Na dresing:
kapary
ančovičky
olej
ocet
sůl, pepř
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 144.606 Kj
| Bílkoviny | 2.48 g |
| Sacharidy | 2.73 g |
| Sacharidy z cukrů | 1 g |
| Tuky | 1.48 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.82 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.01 g |
| Vláknina | 1.22 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





