Cizrna s lilkem v rajčatové omáčce

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Cizrna s lilkem v rajčatové omáčce

Cizrna s lilkem v rajčatové omáčce

Cizrna je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, proto se skvěle hodí do veganského jídelníčku. V kuchyni má navíc opravdu všestranné využití - dělá se z ní mouka, je skvělá jako příloha nebo do salátů.

 

Nejdříve je potřeba připravit si suchou cizrnu. Nechte ji přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte a zalijte novou čerstvou vodou a spolu s hrstí majoránky přiveďte k varu.

Cizrnu uvařte do měkka, zceďte a poté teprve osolte.

 

V dalším kroku si nakrájejte očištěnou zeleninu. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky, lilek na nudličky a rajčata na kostičky.

 

Na kvalitní pánvi si rozpalte lžíci ghee a veškerou zeleninu na něm osmahněte. Vše společně restujte cca 10 minut, poté přidejte cizrnu a podlijte trochou vody. Směs dobře promíchejte a nechte ještě několik minut prohřát.

 

Nakonec posypte čerstvým nasekaným koriandrem

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
1 kus Lilek
100 g Cizrna v suchém stavu
4 špetky Majoránka
200 g Rajčata v plechovce
30 g Máslo ghee
2 hrstě Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.