Cuketová buchta

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Cuketová buchta

Cuketová buchta

Sladké chlebíčky jsou velmi oblíbenou a vydatnou snídaní nebo svačinou. Chlebíčku navíc dodáte vláčnost a šťavnatost díky cuketě, dietní zelenině bohaté na vlákninu. 

 

Nejdříve si připravte cuketu. Očistěte ji, případně oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Přebytečnou vodu, kterou cuketa pustí, slijte.

 

Dále odměřte mléko a do něj trochu octa (můžete použít jablečný). Nechte chvíli odstát při pokojové teplotě a poté přilijte kokosový olej a přisypte cukr. Nakonec do tekuté směsi vmíchejte i cuketu a nahrubo nasekané vlašské ořechy.

 

Poté si smíchejte všechny sypké suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, špetku soli a perníkové koření podle chuti. Nakonec do sypké směsi postupně vmíchejte tekutou cuketovou část a pečlivě promíchejte.

 

Těsto vlijte do předem připravené a pečicím papírem vyložené formy na chlebíček a dejte péct do trouby vyhřáté na 180° přibližně po dobu jedné hodiny.

 

Zda je chlebíček hotový zkontrolujte špejlí, která by po vytažení měla být suchá, v případě, že je chlebíček hotový. Upečený chlebíček nechte vychladnout a můžete podávat.   

Ingredience - 2 porce

1 hrst Ořechy vlašské
30 ml Mléko sojové
0.5 kusů Cuketa
2 špetky Sůl
6 ml Ocet
2 g Kypřící prášek do pečiva
20 ml Olej kokosový
120 g Mouka špaldová
30 g Cukr hnědý třtinový
2 špetky Perníkové koření

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.