Domácí hamburger se salátem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Domácí hamburger se salátem

Domácí hamburger se salátem

Mleté hovězí smíchejte s vejcem, solí, pepřem a nasekaným oregánem a petrželkou.

 

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte cca  4-5 minut po každé straně, až budou dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed

 

Rozpečte vnitřní stranu celozrnných housek. Smíchejte majonézu (můžete nahradit bílým jogurtem) s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger.

 

Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!

 

TIPY:

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.

Ingredience - 2 porce

100 g Salát ledový
2 kusy Vejce
2 kusy Cibule červená
2 špetky Oregano drcené
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
4 kusy Rajčata
80 g Dalamánek
200 g Hovězí mleté

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.