Hlívový guláš

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Hlívový guláš

Hlívový guláš

Guláš, který je hotový do hodiny! Recept na hlívový guláš se rychle ujme v celé rodině. Lidé na něj totiž nedají dopustit. Je opravdu rychlý, voňavý a navíc opravdu chutný recept. Hlívový guláš bude jistě chutnat i lidem, kteří houbám obvykle příliš nedají.

 

Do většího hrnce dejte olej, vsypte cibuli a opékejte zhruba 5 minut doměkka. Přidejte všechno koření a krátce opečte, aby se rozvonělo. Opatrně, paprika má tendenci se připalovat a může také zhořknout, a tak to s opékáním nepřežeňte. Dále přisypte nakrájené houby a krátce je orestujte. Přídejte česnek, zalijte vývarem nebo vodou, osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a vařte asi 15 minut.

 

Po 15 minutách vaření přidejte dále pokrájené papriky a vařte dalších 15 minut, dokud houby nezměknout. Omáčku zahustěte rozdrobeným chlebem a nechte na mírném plameni provařit tak dlouho, dokud se chléb v omáčce dokonale nevstřebá. Pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zřeďte guláš ještě trochou vody. 

 

Z konce vaření přidejte majoránku dle chuti a okořeňte guláš pepřem a solí. Podávejte ideálně s kvalitním žitným kváskovým pečivem.

 

*Vyzkoušejte také další recepty z hub.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
250 g Hlíva ústřičná
2 ml Olej olivový
2 krajíce Chléb žitný (50g)
1 kus Cibule červená
2 kusy Paprika červená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
2 špetky Majoránka
500 ml Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.