Jáhelná kaše

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Jáhelná kaše

Jáhelná kaše

Jáhly jsou velmi zdravá potravina a skvěle se hodí také pro hubnutí. Obsahují velké množství vlákniny, která má blahodárné účinky na správné fungování střev. Mimo jiné patří mezi komplexní sacharidy, takže se do těla pomalu uvolňují, energie vám dlouho vydrží a mají minimální tendenci ukládat se do podkožního tuku. Jáhly jsou bohaté na zinek, železo, draslík a hořčík, které obecně ve stravě často chybí. A mají nízký glykemický index, tudíž jsou vhodné i pro diabetiky.

 

Jáhly spařte horkou vodou a dejte je do hrnce s kokosovým mlékem a ostatními ingrediencemi na kaši (špetka soli, lžička javorového sirupu, mletá vanilka). Přiveďte k varu a jemně táhněte za občasného míchání, dokud nebudou jáhly příjemně rozvařené na konzistenci kaše.

 

Mezitím z jablek odstraňte jádřinec, slupku a nakrájejte je na menší kostičky. Dejte je do menšího hrnce spolu s ostatními ingrediencemi (špetka skořice, špetka citronové kůry, trochu citronové šťávy,mletá vanilka, javorový sirup) a trochou vody a jemně vařte dokud nebudou tak akorát měkká.

 

Do mističek rozdělte kaši, přelijte vařenými jablky, přidejte hoblinku másla, orestované ořechy a můžete servírovat. Kdo chce, může si kaši ještě posypat trochou nastrouhané vysokoprocentní hořké čokolády.

Ingredience - 2 porce

10 g Máslo
240 g Jablko
60 g Jáhly vařené
2 špetky Sůl
10 g Skořice
10 g Citrónová šťáva čerstvá
240 ml Mléko kokosové
10 g Citronová kůra čerstvá
20 ml Javorový sirup
2 hrstě Ořechy pekanové
2 kusy Vanilkový lusk

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.