Rajčatová polévka s luštěninou

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Rajčatová polévka s luštěninou

Rajčatová polévka s luštěninou

Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť a je nejen zdravá, ale i velmi chutná.

 

Na oleji nechte zesklovaťet na plátky nakrájenou červenou cibuli. Po chvilce přihoďte spařená a nakrájená rajčata a pohanku. Rajčata použijte velká, popřípadě v zimních měsících, kdy nejsou chuťově dobrá,  můžete použít klidně ta plechovková (500g na 2 porce). Vybírejte kvalitní rajčata a to nejlépe v BIO kvalitě, bez zbytečného množství přidaných cukrů!

 

Směs posypte oreganem a zalijte zeleninovým vývarem.  Pod pokličkou nechte probublávat cca 20 minut,  dokud pohanka není měkká. Poté dochuťte solí, skořicí, citrónovou šťávou a kůrou a prolisujte česnek. Chvíli před koncem vaření přidejte ještě čerstvý koriandr.

 

Při servírování polévku posypte tenkými plátky červené cibule a čerstvým koriandrem, zakápnutou olivovým olejem.

Ingredience - 2 porce

2 stroužky Česnek
10 ml Olej olivový
1 kus Cibule červená
2 špetky Oregano drcené
120 g Pohanka
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Skořice
10 g Citrónová šťáva čerstvá
600 ml Zeleninový vývar
250 g Rajčata v plechovce
2 hrstě Koriandr nať

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.