Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový | 2 ml | |
| Rýže vařená | 160 g | |
| Červená řepa | 50 g | |
| Tymián | 1 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Sýr kozí čerstvý | 25 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
| Zeleninový vývar | 250 ml | |
| Šťáva z červené řepy | 30 ml |
Na olivovém oleji mírně orestujeme rýži a podlijeme sběračkou zeleninového vývaru. Necháme vypařit, stále mícháme, podlijeme šťávou z řepy, poté vývarem, vždy necháme trochu vyvařit a stále mícháme. Ke konci vmícháme vařenou řepu i kozí sýr a necháme rozpustit, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a ozdobíme větvičkou tymiánu nebo rozmarýnu.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 58.7142 Kj
| Bílkoviny | 0.21 g |
| Sacharidy | 0.33 g |
| Tuky | 1.2 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.04 g |
| Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





