Salát s chřestem a kozím sýrem

Doba přípravy: 35 min. | Vytvořil:

Salát s chřestem a kozím sýrem

Salát s chřestem a kozím sýrem

Konzumace chřestu má pozitivní vliv na lidský organismus. Chřest obsahuje velké množství vlákniny a vitamínů: beta-karoten, vitamíny B, vitamín C, E a K, kyselinu listovou, kyselinu asparagovou, esenciální oleje nebo riboflavin. Ze stopových prvků obsahuje vápník, fosfor, hořčík, draslík, zinek, železo a jód.

 

Chřest má také nízký obsah cukrů a nízkou energetickou hodnotu - 25 kcal/85 Kj na 100g, hodí se tak i jako dietní potravina. 

 

Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat.

 

Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte očištěné a pokrájené žampióny. Osolte a opepřete dle chuti. Do pánve přidejte omytá cherry rajčata, krátce osmažte a zakápněte balzamikovým octem.

Směs přesuňte do mísy a promíchejte s chřestem a drobně pokrájenou cuketou. Cuketu můžete do salátu použít syrovou, nebo ji krátce prohřát v pánvi. Ořechy posekejte a také vmíchejte do saláru.

 

Salát ochuťte zálivkou prošlehanou z citronové šťávy, medu a zbylého oleje, posypte ořechy a poklaďte plátky kozího sýra.

Ingredience - 2 porce

10 ml Olej olivový
2 hrstě Rajčata cherry
2 lžičky Med včelí (7 g)
1 hrst Ořechy vlašské
10 kusů Chřest zelený
100 g Žampiony čerstvé
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
40 g Sýr kozí čerstvý
2 g Citrónová šťáva čerstvá
2 g Ocet balzamiko

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.