Salát z černé čočky

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Salát z černé čočky

Salát z černé čočky

Bílkoviny není nutné brát jen z masa, luštěniny jsou taky jejich vynikajícím zdrojem. Teplý salát je skvělý jen tak, jako hlavní jídlo, ale uplatnění najde i jako příloha. Doporučujeme použít černou čočku Belugu, která je uvařená za chvíli a v salátu se nebude rozpadat.

 

Čočku propláchněte, zalijte dle návodu vodou a vařte asi 20 minut doměkka. Čočku slijte a dejte stranou.

 


Mezitím na pánvi nechte krátce nasucho opražit ořechy.
Na oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou šalotku a na drobné kostičky nakrájené papriky. Přidejte nasekaná sušená rajčata a vše opékejte ještě přibližně 5 minut.

 


K zelenině přidejte čočku, přidejte šťávou z citronu a společně opékejte dalších 5 minut, až se chutě propojí a tekutina ze zeleniny a citronu odpaří.

 


Hotový salát podle chuti osolte, opepřete, vmíchejte nadrobno nasekanou petržel, ořechy a hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.