Olivová tapenáda

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Bazalka čerstvá0.5 hrsti
Olej olivový10 ml
Olivy černé15 kusů
Chléb celozrnný pšenično žitný (50g)1 krajíc
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať5 g
Kapary5 g
kozí camembert20 g

 

Intenzivní chuť oliv umocníte česnekem, chili a bylinkami. Tapenáda výborně chutná s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem

ˇ

 

Rozmixujte olivy, kapary, sardele, stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu. 

Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem. 

Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným celozrnným chlebem. Pečivo vyvírejte celozrnné a kvalitní.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 635.892 Kj

Bílkoviny5.06 g
Sacharidy26.15 g
Tuky2.7 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina4.66 g
Vápník0.01 g
Gi40

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.