Špagety s červenou čočkou

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Špagety s červenou čočkou

Špagety s červenou čočkou

Čočka se může stát skvělou alternativou k masu. Jedná se o luštěninu bohatou na vitamíny a železo. Navíc pomáhá snižovat hladinu škodlivého cholesterolu.

 

Nejdříve uvařte čočku ve vodě dle návodu na obalu. Výhodou červené čočky je také to, že se oproti jiným odrůdám nemusí namáčet přes noc.

 

Na rozehřáté pánvi s kapkou kokosového oleje poduste na kostičky nakrájenou mrkev, celer, na jemno pokrájenou cibuli, utřený česnek a nasekaný rozmarýn. Celou směs osolte a opepřete podle chuti a poté společně duste asi 6 minut. 

 

Když je směs podušená, přidejte 1/2 polévkové lžíce tomatové pasty a důkladně promíchejte se zeleninou. 

Dále do směsi vmíchejte uvařenou čočku, vinný ocet a zalijte trochou vody. Poté vařte přibližně 10 minut, dokud směs nezhoustne.

 

V posledním krku uvařte v mírně osolené vodě špagety dle návodu. Uvařené špagety zceďte a přimíchejte do čočkové směsi s trochou másla ghee.

 

Na talíři ozdobte strouhaným parmazánem a listy rozmarýnu a čerstvé bazalky. 

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Mrkev
2 stroužky Česnek
2 hrstě Bazalka čerstvá
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
2 g Rozmarýn
30 g Sýr parmazán strouhaný
100 g Špagety bezlepkové
2 kusy Celer řapíkatý
10 g Ocet vinný
4 ml Olej kokosový
10 g Máslo ghee
1 hrnek Čočka červená
4 g Tomatová pasta

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.