Srnčí guláš

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Maso divoké zvěře, je málo tučné a lehce stravitelné. Navíc obsahuje vysoké množství tělu prospěšných látek jako například vitaminy skupiny B, minerální látky a stopové prvky.

 

Kromě toho, že je zvěřina zdravá, je navíc velmi chutná a v české gastronomii má silnou tradici. Nejčastěji je k dostání maso kančí, dančí, srnčí a jelení. 

 

Pokud se vám dostane do ruky takové kančí, srnčí nebo dančí maso, je na místě otázka, jak jej připravit? Se šípkovou, nebo se zelím? Možností je ale mnohem více! Zkuste třeba klasickou svíčkovou nebo výtečný guláš

 

Nadrobno pokrájenou cibuli opečte na oleji, když je cibule zlatavá můžete přidat maso nakrájené na kostky a česnek. Míchejte a nechte maso zatáhnout. Následně osolte a zaprašte paprikou. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a chvilku restujeme společně s masem, dokud není maso mírně opečené.

 

Poté přidejte koření, zalijeme vodou, vínem a zvolna duste, dokud není maso měkké. Občas zamíchejte. Před koncem přidejte brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění. podávejte s chlebem či celozrnným knedlíkem.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 kusy Mrkev
100 g Celer
0.2 litrů Voda čistá
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
100 ml Víno červené
10 špetek Koření paprika mletá
10 ml Olej řepkový
4 kusy Bobkový list
10 g Jalovec
2 lžičky Koření nové
14 g Brusinky zavařené
160 g Srnčí kýta
10 g Perník na strouhání

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.