Tofu scramble eggs je oblíbená snídaně či večeře mezi vegetariány/vegany. Jedná se vlastně o jakousi napodobeninu míchaných vajíček. Hlavní složka je zde zastoupená v tofu, vaječná chuť v černé soli a nažloutlá barva v kurkumě!
První si na lžičce Alsu nechte zpěnit najemno pokrájenou šalotku. Alsan je rostlinný tuk, v případě, že nepotřebuje mít recept zcela veganský, je možné použít klasické máslo nebo olej.
Po chvíli přidejte najemno rozdrobené tofu. Tofu můžete použít ideálně marinované či bez příchuťi. K dostání jsou jak tvrdší, tak měkčí tofu, dle výrobce. Ani jedním nic nezkazíte, záleží na osobních preferencích požadované finální struktury pokrmu. Tofu rozdrobte v rukou nebo použijte vidličku a přidejte k cibulce.
Chvíli společně opékejte poté podlijte trochou vody a dochuťte černou solí, pepřem, kurkukomou, oregánem a lahůdkovým droždím. S černou solí buďte opatrní a průběžně ochutnávejte, je silnější, než klasická sůl.
0.2 litrů | Voda čistá | |
2 kusy | Cibule šalotka | |
2 špetky | Oregano drcené | |
4 špetky | Pepř | |
2 špetky | Kurkuma mletá | |
180 g | Tofu lahůdkové | |
4 špetky | Černá sůl | |
10 g | Alsan | |
4 lžičky | Lahůdkové droždí |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
Komentáře k receptu
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se