Tofu scramble eggs

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Tofu scramble eggs

Tofu scramble eggs

Tofu scramble eggs je oblíbená snídaně či večeře mezi vegetariány/vegany. Jedná se vlastně o jakousi napodobeninu míchaných vajíček. Hlavní složka je zde zastoupená v tofu, vaječná chuť v černé soli a nažloutlá barva v kurkumě!

 

První si na lžičce Alsu nechte zpěnit najemno pokrájenou šalotku. Alsan je rostlinný tuk, v případě, že nepotřebuje mít recept zcela veganský, je možné použít klasické máslo nebo olej.

 

Po chvíli přidejte najemno rozdrobené tofu. Tofu můžete použít ideálně marinované či bez příchuťi. K dostání jsou jak tvrdší, tak měkčí tofu, dle výrobce. Ani jedním nic nezkazíte, záleží na osobních preferencích požadované finální struktury pokrmu. Tofu rozdrobte v rukou nebo použijte vidličku a přidejte k cibulce.

 

Chvíli společně opékejte poté podlijte trochou vody a dochuťte černou solí, pepřem, kurkukomou, oregánem a lahůdkovým droždím. S černou solí buďte opatrní a průběžně ochutnávejte, je silnější, než klasická sůl.

Ingredience - 2 porce

0.2 litrů Voda čistá
2 kusy Cibule šalotka
2 špetky Oregano drcené
4 špetky Pepř
2 špetky Kurkuma mletá
180 g Tofu lahůdkové
4 špetky Černá sůl
10 g Alsan
4 lžičky Lahůdkové droždí

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.