Zapečený kuskus se zeleninou

Doba přípravy: 40 min. | Vytvořil:

Zapečený kuskus se zeleninou

Zapečený kuskus se zeleninou

Kuskus je chutná a lehce stravitelná krupice z ječmene, prosa nebo pšenice. Má tvar drobných kuliček a svým vzhledem, chutí i způsobem přípravy trochu připomíná bulgur. Nejvhodnější je použití celozrnného kuskusu, který obsahuje více výživných látek.

 

Příprava kuskusu je snadná. Množství kuskusu zalijte mírně osolenou vroucí vodou a počkejte, až ji kuskus vstřebá a nasákne se. Na 250 g kuskusu je potřeba 250 ml vody.

 

Nejdříve si oloupejte cibuli s česnekem a pokrájejte na drobné kousky. Také ostatní zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Uzené tofu nastrouhejte do větší mísy na hrubém struhadle.

 

Na troše olivového oleje orestujte cibulku s česnekem. Když obojí zezlátne, přidejte polovinu uzeného tofu, předem připravený kuskus a okořeňte. Celou směs přendejte s pánve do zapékací mísy. Navrch naskládejte pokrájenou zeleninu a zbytek nastrouhaného tofu. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
2 stroužky Česnek
10 g Bazalka sušená
20 ml Olej olivový
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
4 kusy Rajčata
2 špetky Kurkuma mletá
2 špetky Koření provensálské
400 g Tofu uzené
500 g Kuskus celozrnný

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.