Salát z grilované zeleniny

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Bazalka sušená5 g
Olej olivový extra panenský20 ml
Rajčata cherry1 hrst
Lilek0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Rukola1 hrst
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrón50 g

Teplý salát z grilované zeleniny je vítanou dietní večeří. Zelenina by díky svým prospěšným látkám měla tvořit každodenní bohatou součást našeho jídelníčku. Zeleninu bychom navíc ve většině případů měli konzumovat i se slupkou, protože ta zpravidla obsahuje cenné antioxidanty a vlákninu.

 

Začněte tak, že si omyjete a očistíte veškerou zeleninu. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlměsíčky, lilek na kolečka, cuketu na hranolky, papriku bez jádřince na větší proužky a rajčátka můžete nechat vcelku. 

 

Připravenou a nakrájenou zeleninu dejte do misky, zakápněte kvalitním olivovým olejem, posypte sušenou bazalkou a zlehka promíchejte, aby se zelenina obalila olejem.

Poté máte několik možností. Můžete vše vyskládat na připravený plech vyložený pečícím papírem a péct v předehřáté troubě na 220° dokud zelenina nezezlátne, nebo zeleninu opéct na zahradním grilu, nebo ji usmažit na kvalitní pánvi. 

 

Pečenou zeleninu promíchejte s hrstí čerstvé rukoly, ochuťte solí a pepřem. pro výraznější chuť můžete zakápnout čerstvou šťávou s citronu.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.