Salátek z grilované zeleniny

Ingredience na 1 porci
| Mrkev | 0.5 kusy | |
| Petržel kořen | 50 g | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Červená řepa | 100 g | |
| Paprika červená | 0.5 kusy | |
| Paprika bílá | 0.5 kusy | |
| Paprika žlutá | 0.5 kusy | |
| Cuketa | 0.5 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 1 g | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Brambory batáty pečené | 140 g |
Zeleninu nakrájejte na větší kousky, smíchejte s 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a kořením podle chuti.
Zeleninu rozprostřete do větší zapékací mísy a dejte na asi 20 až 30 minut pod gril, občas zeleninovou směs promíchejte. Hotový salát posypte petrželkou, nebo jinými oblíbenými bylinkami a zakápněte citrónovou šťávou. Salát můžete podávat jak za tepla, tak za studena.
K pečené zelenině si můžete připravit oblíbený jogurtový dip, nebo vyzkoušet například skvělé a šťavnaté guacamole!
Takto připravený salát se hodí jako hlavní zeleninové jídlo, nebo jako velmi chutná příloha k masu na grilování.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 652.4723 Kj
| Bílkoviny | 6.11 g |
| Sacharidy | 27.58 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
| Tuky | 4.94 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 12.11 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Gi | 0.3 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





