Salátek z grilované zeleniny

Ingredience na 1 porci:

Mrkev0.5 kusy
Petržel kořen50 g
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Červená řepa100 g
Paprika červená0.5 kusy
Paprika bílá0.5 kusy
Paprika žlutá0.5 kusy
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Brambory batáty pečené140 g

Zeleninu nakrájejte na větší kousky, smíchejte s 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a kořením podle chuti.

 

Zeleninu rozprostřete do větší zapékací mísy a dejte na asi 20 až 30 minut pod gril, občas zeleninovou směs promíchejte. Hotový salát posypte petrželkou, nebo jinými oblíbenými bylinkami a zakápněte citrónovou šťávou. Salát můžete podávat jak za tepla, tak za studena.

 

K pečené zelenině si můžete připravit oblíbený jogurtový dip, nebo vyzkoušet například skvělé a šťavnaté guacamole!

 

Takto připravený salát se hodí jako hlavní zeleninové jídlo, nebo jako velmi chutná příloha k masu na grilování.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.