Seitanová čína

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žlutá | 1 kus | |
| Paprika zelená | 1 kus | |
| Pórek | 0.5 kusy | |
| Žampiony čerstvé | 80 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Koriandr mletý | 1 špetka | |
| Kurkuma mletá | 1 špetka | |
| Omáčka sojová | 5 g | |
| Škrob kukuřičný | 1 g | |
| Maso Seitan | 100 g |
Seitanová čína je ideálním receptem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na orientálním receptu a nahradit maso roslinnou alternativou. Seitan je totiž ve své podstatě pšeničný lepek, ale masu je svou konzistencí podobný více než například sójové maso.
Jak daný seitan recept vypadá? Omytou a očištěnou zeleninu a žampiony pokrájejte na menší kousky. Rostlinné maso seitan nakrájejte na nudličky.
Rozpalte kvalitní nepřilnavou pánev a krátce na ní orestujete pokrájenou zeleninu. Poté okořeňte podle chuti a přidejte nakrájený seitan.
Celou směs krátce poduste, přilijte sójovou omáčku a škrob rozmíchaný v troše vody. Vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Následně je seitanová čína hotová a připravená k servírování.
Tento seitan recept, kterým vegetariánská čína je, se nejlépe hodí k vařené rýži nebo k rýžovým nudlím.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 675.563 Kj
| Bílkoviny | 6.42 g |
| Sacharidy | 31.66 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.04 g |
| Tuky | 4.34 g |
| Vláknina | 12.01 g |
| Vápník | 37 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





