Seitanová čína

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Paprika zelená1 kus
Pórek0.5 kusy
Žampiony čerstvé80 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koriandr mletý1 špetka
Kurkuma mletá1 špetka
Omáčka sojová5 g
Škrob kukuřičný1 g
Maso Seitan100 g

Seitanová čína je ideálním receptem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na orientálním receptu a nahradit maso roslinnou alternativou. Seitan je totiž ve své podstatě pšeničný lepek, ale masu je svou konzistencí podobný více než například sójové maso.

 

Omytou a očištěnou zeleninu a žampiony pokrájejte na menší kousky. Rostlinné maso seitan nakrájejte na nudličky.

 

Rozpalte kvalitní nepřilnavou pánev a krátce na ní orestujete pokrájenou zeleninu. Poté okořeňte podle chuti a přidejte nakrájený seitan.

Celou směs krátce poduste, přilijte sójovou omáčku a škrob rozmíchaný v troše vody. Vařte na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.

 

Tato vegetariánská čína se nejlépe hodí k vařené rýži nebo k rýžovým nudlím.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.