Špenátové penne

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Cibule šalotka | 1 kus | |
| Špenát čerstvý | 100 g | |
| Sýr plísňový niva | 30 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Smetana 12% | 25 g | |
| Těstoviny celozrnné | 80 g | |
| Máslo ghee | 10 g |
Těstoviny uvařte dle návodu. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné – pohankové, žitné nebo třeba rýžové. Docílíte tak nutričně vyváženějšího a hodnotnějšího jídla, než při použití klasických pšeničných těstovin. To samé platí i u jiných obilovin nebo třeba pečiva.
Špenát omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Nakrájejte si šalotku a česnek. Na másle obojí orestujte, přidejte špenát, trošku osolte a cca 5 minut nechte společně podusit.
Dále přidejte rozdrobený sýr a zalijte smetanou, nechte společně chvíli prohřát.
Na závěr promíchejte špenát s těstovinami a ozdobte cherry rajčátky pokrájenými na měsíčky a čerstvou bazalkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 281.04242 Kj
| Bílkoviny | 2.71 g |
| Sacharidy | 10.76 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.05 g |
| Tuky | 1.72 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.85 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.03 g |
| Vláknina | 2.24 g |
| Vápník | 0.02 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





