Vepřová panenka s hruškami
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
| Vepřová panenka | 120 g | |
| Hruška | 100 g | |
| Špenát čerstvý | 50 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Rozmarýn | 10 g |
Olivový olej si smícháme se solí , rozmarýnem a utřeným česnekem . Do vzniklé směsi si naložíme připravené maso nakrájené na plátky a necháme v chladničce odležet cca 2 hodiny . Pak maso zprudka orestujeme na rozpálené pánvi . Troubu si předehřejeme na 180 ° C a pak do ní v pekáčku vložíme maso spolu s na plátky nakrájenými hruškami , podlijeme trochou vody a pečeme cca 20 minut . Ozdobíme špenátovými lístky a jako přílohu můžeme zvolit celozrnnou rýži , těstoviny či brambory .
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 76.9065 Kj
| Bílkoviny | 0.58 g |
| Sacharidy | 1.61 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.1 g |
| Tuky | 1.04 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.63 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.41 g |
| Vláknina | 0.05 g |
| Vápník | 0.01 g |
| Gi | 38 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





