Vepřové medailonky z panenky recept

vepřové medailonky

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vepřová panenka600 g
Cibule1 kus
Brambory300 g
Sůl3 špetky
Pepř1 špetka
Olej olivový10 ml

Vepřové medailonky postup

1

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky cca 2cm tlusté. Plátky trochu naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji v pánvi. Přidáme medailonky a restujeme z obou stran několik minut, dokud nechytne barvu.

3

Přidáme trochu vody, přiklopíme a podusíme. Zredukujeme šťávu, můžeme přidat i trochu másla na zjemnění.

4

Stranou uvaříme brambory do měkka v osolené vodě a podáváme jako přílohu.

Vepřová panenka je oblíbeným kusem vepřového masa. Co z ní ale připravit? Výborná je panenka celá pečená, případně obalená ve slanině. Ne každý ale dokáže správně odhadnout dobu přípravy, panenka by měla být uvnitř růžová, nikoliv však syrová. V tom případě jsou nejlepším řešením vepřové medailonky z panenky.

Medailonky z vepřové panenky jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Kromě pánve se dají připravit také na grilu. V tom případě je doporučujeme naložit do oleje a koření den předem. Kdo ale dělá vepřové medailonky jako rychlý oběd, může je připravit klidně pět minut dopředu.

Vepřové medailonky: jakou zvolit přílohu?

Vepřové medailonky z panenky chutnají nejlépe s pečeným či vařeným bramborem. Zde je návod, jak uvařit brambory, aby chutnaly nejlépe. Špatné ale vepřové medailonky rozhodně nejsou ani s houbami a rýží. Kdo chce dietnější verzi, může je zkusit i s restovanou či grilovanou zeleninou a chutný je i hlávkový salát recept. Zejména v létě tato lehčí varianta přijde vhod. Vepřové medailonky s vlastní šťávou jsou velmi univerzální, proto budou dobře chutnat s jakoukoliv přílohou.

Komu by nestačila šťáva z vepřové panenky, může si připravit ještě omáčku z modrého sýra. Stačí na pánvi po masu rozpustit gorgonzolu či nivu. Pokud by šťáva nestačila na rozpuštění, lze sýrovou omáčku naředit trochou smetany.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 225.743 Kj

Bílkoviny1.23 g
Sacharidy9.19 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.3 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina3.01 g
Vápník37 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.