Veganská omeleta

Ingredience na 1 porci
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Koriandr mletý | 1 špetka | |
| Mouka cizrnová | 50 g |
Cizrna je všestranná luštěnina vhodná i pro celiaky. Oblíbeným vegetariánským receptem z cizrny je například tradiční hummus.
V hlubší misce smíchejte cizrnovou mouku s kořením dle chuti a lehce osolte. Do směsi po troškách přilévejte studenou vodu tak, aby vznikla řídká kaše. Konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky.
Rozpalte si kvalitní nepřilnavou pánev a nalijte na ni těsto. Zmírněte plamen, aby se omeleta nepřipálila a počkejte dokud zespodu nezezlátne. Okraje omelety by měly být ztuhlé aby šla dobře podebrat a obrátit. Obraťte a opečte dozlatova i z druhé strany.
Podávejte se zeleninou či ovocem a získáte jednoduchou a rychlou veganskou snídani či večeři.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 16.014 Kj
| Bílkoviny | 0.18 g |
| Sacharidy | 0.63 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
| Tuky | 0.05 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





