Raw špagety bolognese

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Rajčata sušená | 50 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Rajčata cherry | 2 hrsti | |
| Paprika červená | 0.5 kusy | |
| Oregano drcené | 2 špetky | |
| Cuketa | 1 kus |
RAW food vychází z myšlenky, kdy tepelně upravená strava výrazně ztrácí své výživové hodnoty. Při překročení teploty cca 42° dochází v potravinách k ničení živin a důležitých enzymů.
Základní myšlenka RAW je konzumovat přirozené potraviny, v kombinacích vhodných pro naše tělo a nejlépe tepelně neupravené.
Na špagetovém (spiralizér) struhadle nastrouhejte jednu menší cuketu. Zbylé ingredience rozmixujte a ohřejte v hrnci na max 40°C (kdo nechce mít jídlo ve variantě Raw může si ingredience opéci klasicky). Dochuťte kořením a česnekem.
Cuketové špagety podávejte zakápnuté olejem, s lístky čertsvé bazalky.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 388.7683 Kj
| Bílkoviny | 3.72 g |
| Sacharidy | 13.61 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.5 g |
| Tuky | 4.59 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.99 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 4.16 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





