Bruschetta s česnekem a rajčaty

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá0.25 hrsti
Olej olivový5 ml
Rajčata cherry1 hrst
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bageta cereální90 g

Bruschetta je vlastně opečený chléb a dělá se z bílého chleba nebo bagety, který se peče za sucha v troubě. Variací na bruschettu je hned několik a setkat se s tímto předkrmem můžete v každé italské restauraci. Pro zdravou variantu vyberte kvalitní žitné nebo celozrnné pečivo a dopřejte si tento lahodný italský předkrm bez výčitek.

 

První si nakrájejte kvalitní pečivo na plátky o šířce cca 3-5 cm.
Dále si nakrájejte rajčata na malé kousky a dejte je stranou do mísy – rajčata vybírejte taktéž kvalitní, jelikož na jejich chuti stojí celý předkrm.

 

Na rajčata nalijte větší množství olivového oleje, osolte je, opepřete a smíchejte s bazalkou nakrájenou nadrobno – všechno si promíchejte a nechte uležet stranou.

 

Zapněte troubu na 150 stupňů a připravte si plech doprostřed
do vyhřáté trouby.

Dejte péct kousky chleba na cca 10min (hotové bruschetty musí být křupavé, ne tvrdé).

 

 

  1. bruschetta s česnekem:

vezměte opečený chleba, natřete na něj česnek (stejně jako na topinky)
osolte ho a pokapejte olivovým olejem

  1. bruschetta s rajčaty:

vezměte opečený chleba a na vršek naskládejte rajčatovou směs

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 174.551 Kj

Bílkoviny1.67 g
Sacharidy5.87 g
Tuky1.28 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.16 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.