Celozrnné špagety s avokádovým pestem

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Olivy černé10 kusů
Rajčata cherry1 hrst
Špenát čerstvý50 g
Ořechy kešu0.5 hrsti
Avokádo čerstvé90 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Těstoviny celozrnné80 g

Celozrnné produkty jsou významně prospěšnější než jejich "bílé" varianty. Obsahují totiž vitamíny, minerály a vlákninu, což jsou látky, které by ve zdravém jídelníčku neměly chybět. Totéž samozřejmě platí i pro těstoviny.

 

Své oblíbené celozrnné těstoviny uvařte v mírně osolené vodě podle návodu na obalu.

 

Opraný a osušený špenát rozmixujte se lžičkou olivového oleje a česnekem. Přidejte po částech avokádo a část kešu oříšků, pár kešu nesekejte nahrubo a nechte si k servírování.

 

Do směsi přidejte sůl, pepř a zakápněte citronovou šťávou. Vzniklé pesto promíchejte s uvařenými špagetami, přidejte olivy a posekané cherry rajčátka.

Každou porci dále ozdobte libovolně semínkami, nebo oříškami. V případě nevegenaské verzi můžete použít oblíbený sýr. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.