Červená čočka s uzeným tofu

Ingredience na 1 porci:

Cibule červená1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Zeleninový vývar150 ml
Tofu uzené90 g
Umeocot1 lžička
Čočka červená0.5 kusy

Obměna od klasické zelené čočky, kterou jistě všichni znáte. Pokud jste prozatím do své kuchyně nepustili červenou čočku, je načase to napravit. Červená čočka je velmi variabilní, dobře stravitelná a také skvěle chutná!

Luštěniny jsou obecně doporučovány odborníky na zdravou výživu jako výborný zdroj bílkovin a vlákniny

 

Červená čočka je z luštěnin nejlépe stravitelná, je tak vhodná i pro děti. Další výhodou červené čočky je, že se nemusí předem namáčet a doměkka se uvaří během pár minut, je tak ideální surovinou i na rychlé večeře.

Čočku uvařte v zeleninovém vývaru dle návodu na obalu. Než bude čočka zcela uvařená, tak přidejte lžičku umeoctu a špetku soli. 

 

Tofu a cibuli nakrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi s olejem orestujte, poté posolte dle chuti. Doporučujeme tofu na pánvi přiklopit, docílíte tak velmi křupavé konzistence.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.