Cizrnová polévka

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Hrášek čerstvý50 g
Sůl1 špetka
Petržel nať5 g
Cizrna ve slaném nálevu120 g
Koření kari3 špetky
Olej řepkový5 ml
Jogurt řecký bílý 0 % tuku40 g
Směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)130 g
Rajčatový protlak50 g
Mouka cizrnová30 g

Cizrnu  scedíme a prolijeme horkou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme částečně rozmraženou zeleninu pod svíčkovou a opékáme dozlatova. Pak zeleninu zalijeme vodou, přidáme cizrnu, protlak a vaříme doměkka. Za stálého míchání vsypeme mouku,  odstavíme.- Na talířích zdobíme jogurtem a bylinkami.. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.