Čočková polévka

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar250 ml
Rýžová kaše instantní10 g
Olej řepkový3 ml
Čočka červená po uvaření50 g
Šunka sušená parmská30 g

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny,  potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.

A v čem se červená čočka liší?

 

  1. Červená čočka nemá slupku – nezpůsobuje tak nadýmání.
  2. Červená čočka se nemusí předem namáčet.
  3. Červená čočka se rozváří – a je to tak správně.
  4. Červenou čočku nejde naklíčit.
  5. Červenou čočku nemusíte po rozmixování již pasírovat – nemusíte se zbavovat slupek.

 

Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a utřete se solí. Šunku pokrájejte nadrobno společně s cibulí a následně opečte na pánvi. Po chvíli přidejte také mrkev a opečeme dozlatova.

 

Po pár minutách vmíchejte čočku, zalijte vývarem, okořeňte a vařte doměkka zhruba 15-20 minut. Na konec, za stálého míchání vsypte do polévky instantní kaši. Čočkovou polévku dochuťte česnekem se solí.

 

Promíchejte, odstavte a po několika minutách můžete polévku podávat. Doporučujeme přidat kousek čerstvého – žitného  pečiva.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.