Domácí hamburger se salátem

Ingredience na 1 porci

Salát ledový50 g
Vejce1 kus
Cibule červená1 kus
Oregano drcené1 špetka
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Dalamánek40 g
Hovězí mleté100 g

Mleté hovězí smíchejte s vejcem, solí, pepřem a nasekaným oregánem a petrželkou.

 

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte cca  4-5 minut po každé straně, až budou dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed

 

Rozpečte vnitřní stranu celozrnných housek. Smíchejte majonézu (můžete nahradit bílým jogurtem) s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger.

 

Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou. Přiklop te a pusťte se do jídla!

 

TIPY:

  • Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
  • Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
  • K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 466.4603 Kj

Bílkoviny7.59 g
Sacharidy6.16 g
Sacharidy z cukrů0.51 g
Tuky5.78 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.7 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina2.08 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.