Recept na pohankové rizoto s kuřecím masem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Pohanka200 g
Kuřecí prsa4 kusy
Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Paprika červená0.5 kusy
Paprika zelená0.5 kusy
Hrášek čerstvý60 g
Olej olivový30 ml
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky

Pohankové rizoto s kuřecím masem postup

1

Pohanku důkladně propláchněte pod studenou vodou a poté ji dejte do hrnce s vařící vodou, vařte ji asi 8-10 minut, dokud nezměkne. Poté ji opláchněte studenou vodou a nechte ji odkapat.

2

Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opečte je.

3

Přidejte nakrájenou červenou a zelenou papriku i hrášek. Pokračujte ve smažení asi 5 minut, nebo než zelenina změkne.

4

Přidejte předvařenou pohanku do pánve se směsí kuřecího masa a zeleniny. Dobře promíchejte.

5

Postupně přilijte kuřecí nebo zeleninový vývar a vařte za občasného míchání, dokud pohanka nepohltí většinu vývaru a nestane se měkkou. To by mělo trvat asi 15-20 minut.

6

Podle chuti přidejte sůl a pepř.

Pohankové rizoto s kuřecím masem je skvělou volbou pro zdravý oběd nebo večeři. Můžete jej také přizpůsobit podle svých chutí a přidat další zeleninu nebo bylinky dle vašeho výběru. Také spousta domácností místo pohankového rizota s kuřecím masem volí pohankové rizoto s houbami, které potěší i vegetariány. Pohanka, oblíbená obilnina v různých částech světa, je zde hvězdou receptu. Jedná se o bezlepkovou alternativu klasické rýže, která je známá svým vysokým obsahem bílkovin a vlákniny. Navíc se pohanka krásně doplňuje s kuřecím masem a zeleninou, a tak není divu, že je tento recept na pohankové rizoto s kuřecím masem natolik oblíbený.

Další tipy na recepty s pohankou představuje zapečená pohanka či zapečené rizoto, pohanka s hummusem a pečenou zeleninou nebo tomatová polévka s pohankou. Recepty s pohankou existují v různých provedeních. Zakoupit lze pohanku potřebnou pro recepty na e-shopu Grizly, stejně jako další zdravé suroviny.

Proč jsou recepty s pohankou skvělou volbou?

Ať už dáte přednost pohankovému rizotu s houbami či kuřecím masem, pohance se zeleninou, zapečené pohance nebo pohance s hummusem a pečenou zeleninou, vždy tato obilovina přináší několik výživných výhod. Je známá svým vysokým obsahem živin, včetně bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů. Pohanka je jednou z mála obilnin, které obsahují vysoké množství bílkovin, což ji činí skvělou volbou pro vegetariány a vegany.

Navíc je bezlepková a vhodná tak i pro osoby s celiakií nebo citlivostí na lepek. V neposlední řadě recepty s pohankou obsahují vlákninu, která podporuje trávení a pocit sytosti, zároveň je pohanka bohatá na vitamíny B a minerály, jako je hořčík a draslík. Obsahuje antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům v těle.

Variace rizoto receptu pro začátečníky

Pohankové rizoto s kuřecím masem můžete upravit podle svých chutí a preferencí, ať už se jedná o zmíněné pohankové rizoto s houbami nebo o pouhou přípravu pohanky se zeleninou. Přidat do receptu můžete více zeleniny, jako je špenát nebo cherry rajčata. Nebojte se experimentovat s různými druhy koření, jako je kurkuma, koriandr nebo paprika. Výborná je kurkuma také do dalších pohankových receptů, mezi něž patří zapečené rizoto s pohankou nebo zapečená pohanka se zeleninou. Pokud máte rádi sýr, přimíchejte do rizota strouhaný parmazán nebo cheddar. Rizoto recept pro začátečníky i pokročilé úžasně doplní nakrájené ořechy, jako jsou lískové nebo mandle.

Pohankové rizoto s kuřecím masem je výživný, chutný a zdravý pokrm, který může být snadno upravený podle vašich preferencí. Navíc tento recept můžete zařadit do svého jídelníčku jako zdravou alternativu ke klasickému rizotu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1156.475 Kj

Bílkoviny38.5 g
Sacharidy21.07 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky6.75 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina7.05 g
Sodík0.05 g
Vápník37.01 g
Gi0.15

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.