Fitness pizza

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 2 stroužky | |
| Mozzarella | 60 g | |
| Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
| Olej olivový | 12 ml | |
| Oregano drcené | 2 špetky | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Voda | 0.5 sklenice | |
| Rajčata v plechovce | 100 g | |
| Šunka nejvyšší jakosti 92% masa | 60 g | |
| Cukr hnědý třtinový | 2 g | |
| Mouka špaldová celozrnná | 100 g | |
| Droždí sušené (10g) | 0.5 balení |
Kdo by nemiloval pizzu? Tato tradiční italská pochoutka však bohužel nepatří mezi nutričně bohatá jídla. Když si ale připravíte vlastní domácí pizzu, můžete z ní hravě vykouzlit fitness recept. Stačí při přípravě domácí pizzy vyměnit bílou mouku za výživnější alternativu, jako je třeba celozrnná špaldová mouka v tomto receptu. Jak na to?
Nejdříve si připravíme těsto na pizzu. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout a vykynout. Je to z celozrnné mouky, takže nebude divné, když to moc (nebo vůbec) nenakyne.
Těsto vyválíme na placku a dáme na pečící papír. Asi čtvrt plechovky rajčat smícháme s nadrobno nakrájeným česnekem a kořením dle chuti. Touto směsí potřeme těsto.
Nakonec navrch poklademe Schwarzwaldskou šunku a nakrájené plátky mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 180- 200 °C po dobu 25 minut. Tací, kteří si chtějí přeci jen zahřešit, mohou zkusit smetanovou omáčku na pizzu, která je příjemně jemná.
Přestože jde o zdravou verzi milované pochoutky, určitě vás nezklame. Pro ještě lepší chuťový zážitek doporučujeme ozdobit bazalkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 302.2302 Kj
| Bílkoviny | 1.12 g |
| Sacharidy | 3.17 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.53 g |
| Tuky | 1.35 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 0.26 g |
| Sodík | 0.01 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





