Kedlubnový krém

Ingredience na 1 porci

Máslo5 g
Mléko polotučné100 ml
Brambory50 g
Ředkvičky50 g
Cibule jarní2 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kedlubna bílá300 g
Lučina15 g
Muškátový oříšek mletý1 g
Zeleninový vývar200 ml

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř a povaříme do změknutí. Přilijeme sojové mléko a vše rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené jarní cibulkou , s chlebem namazaným lučinou a obloženým plátky ředkviček.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 103.216 Kj

Bílkoviny0.77 g
Sacharidy1.69 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky1.53 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.78 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina0.46 g
Vápník27 g
Gi0.45

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.