Kedlubnový krém
Ingredience na 1 porci
Máslo | 5 g | |
Mléko polotučné | 100 ml | |
Brambory | 50 g | |
Ředkvičky | 50 g | |
Cibule jarní | 2 kusy | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Kedlubna bílá | 300 g | |
Lučina | 15 g | |
Muškátový oříšek mletý | 1 g | |
Zeleninový vývar | 200 ml |
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem, přidáme muškátový oříšek, sůl, pepř a povaříme do změknutí. Přilijeme sojové mléko a vše rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené jarní cibulkou , s chlebem namazaným lučinou a obloženým plátky ředkviček.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 103.216 Kj
Bílkoviny | 0.77 g |
Sacharidy | 1.69 g |
Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
Tuky | 1.53 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.78 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.46 g |
Vápník | 27 g |
Gi | 0.45 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot