Krůtí zapečené s mrkví
Ingredience na 1 porci
| Mrkev | 1 kus | |
| Mléko polotučné | 60 ml | |
| Brambory | 120 g | |
| Olej olivový extra panenský | 1 ml | |
| Vejce | 1 kus | |
| Sýr eidam 30% tuku | 30 g | |
| Tymián | 10 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Maso krůtí | 150 g |
Maso nakrájíme na nudličky o opečeme v pánvi. Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu smíchejte s masem. Osolte, opepřete a přidejte tymián. Vše rovnoměrně naneste do zapékací mísy. Sýr a vejce rozšlehejte s mlékem a přelijte jím směs. Pečte v předehřáté troubě po dobu 45 minut na 200°C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 520.646 Kj
| Bílkoviny | 7.72 g |
| Sacharidy | 7.72 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
| Tuky | 6.78 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.16 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 4.01 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.2 g |
| Gi | 0.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





