Kuskus na sladko s granátovým jablkem

Ingredience na 1 porci:

Med včelí (7 g)1 lžička
Sůl1 špetka
Skořice1 g
Mléko mandlové120 ml
Jablko granátové200 g
Kuskus celozrnný100 g
Vanilkový lusk0.5 kusy

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek – fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě celozrnný kuskus.

Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!

 

Kuskus zalijte horkým mlékem a nechte cca 5-10 nabobtnat.

 

Poté oslaďte včelím medem, přidejte kapku vanilkového extraktu a špetku soli – dobře vše promíchetje. Sůl dodá sladkým receptům ten pravý šmrnc, ale nesmí vám ujet ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky nebo hlubokého talíře, přidejte dobře "vydloubané" granátové jablko – kdyby na něm byly zbytky slupky, mohlo by být hořké. Posypte skořicí a můžete podávat.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.