Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Bazalka čerstvá1 hrst
Vejce1 kus
Cibule červená1 kus
Paprika červená1 kus
Oregano drcené2 špetky
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá2 g
Olej řepkový2 ml
Bobkový list2 kusy

Lečo je typický pokrm pro maďarskou kuchyni. K přípravě budete potřebovat hlavně papriky, rajčata, cuketu a cibuli. Zelenina se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Koření se mletou paprikou, solí a pepřem.

 

Zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata si spařte. Na troše oleje zesklovaťte cibulku. Po chvílí přisypte pokrájenou cuketu a papriky. Posypte trochou oregána a společně opékejte. Přidejte vejce (v případě čistě zeleninové variantě použijte rozdrobené lahůdkové tofu ochucené černou solí).

 

Spařená rajčata si pokrájejte a přidejte do směsi. Okořeňte mletou paprikou. Až bude všechna zelenina měkká – cca po 15-20 minutách, tak směs finálně dochuťte, prolisujte česnek a zakápněte citrónovou šťávou.

 

Lečo doporučujeme podávat s rýží nebo žitným pečivem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 744.3743 Kj

Bílkoviny10.02 g
Sacharidy15.57 g
Sacharidy z cukrů0.52 g
Tuky10.1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.73 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina5.2 g
Sodík0.07 g
Vápník0.04 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.