Ingredience na 1 porci:

Česnek0.5 stroužky
Bazalka čerstvá1 hrst
Vejce1 kus
Cibule červená1 kus
Paprika červená1 kus
Oregano drcené2 špetky
Cuketa0.5 kusy
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá2 g
Olej řepkový2 ml
Bobkový list2 kusy

Lečo je typický pokrm pro maďarskou kuchyni. K přípravě budete potřebovat hlavně papriky, rajčata, cuketu a cibuli. Zelenina se nakrájí na plátky a promíchá se s rajčaty a cibulí tak, aby vznikla stejnorodá směs. Koření se mletou paprikou, solí a pepřem.

 

Zeleninu si omyjte, očistěte a nakrájejte na menší kousky. Rajčata si spařte. Na troše oleje zesklovaťte cibulku. Po chvílí přisypte pokrájenou cuketu a papriky. Posypte trochou oregána a společně opékejte. Přidejte vejce (v případě čistě zeleninové variantě použijte rozdrobené lahůdkové tofu ochucené černou solí).

 

Spařená rajčata si pokrájejte a přidejte do směsi. Okořeňte mletou paprikou. Až bude všechna zelenina měkká – cca po 15-20 minutách, tak směs finálně dochuťte, prolisujte česnek a zakápněte citrónovou šťávou.

 

Lečo doporučujeme podávat s rýží nebo žitným pečivem.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.