Olivová tapenáda

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 0.5 stroužky | |
| Bazalka čerstvá | 0.5 hrsti | |
| Olej olivový | 10 ml | |
| Olivy černé | 15 kusů | |
| Chléb celozrnný pšenično žitný (50g) | 1 krajíc | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 5 g | |
| Kapary | 5 g | |
| kozí camembert | 20 g |
Intenzivní chuť oliv umocníte česnekem, chili a bylinkami. Tapenáda výborně chutná s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.
Rozmixujte olivy, kapary, sardele, stroužek česneku, chilli, bazalku, petrželku a 2 lžíce oleje na hladkou pastu.
Rozdrťte zbylý stroužek česneku a promíchejte ho se zbývajícím olejem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem sýr řeznou stranou vzhůru a pokapejte česnekovým olejem.
Pod rozehřátým grilem rozpékejte 2–3 minuty dozlatova. Podávejte s tapenádou a opečeným celozrnným chlebem. Pečivo vyvírejte celozrnné a kvalitní.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 635.892 Kj
| Bílkoviny | 5.06 g |
| Sacharidy | 26.15 g |
| Tuky | 2.7 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 4.66 g |
| Vápník | 0.01 g |
| Gi | 40 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





