Pečený králík

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Olej olivový | 20 ml | |
| Květák | 50 g | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Maso králičí | 250 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Zelí kysané | 30 g | |
| Zeleninový vývar | 50 ml |
Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je tak ideální, pokud zrovna držíte dietu. Zároveň si na něm pochutnáte, i když žádné diety nepotřebujete. Aby králičí maso nebylo suché, často se kombinuje s něčím mastnějším, perfektně se k němu hodí kousek slaniny nebo bůčku, dokonalé je i spojení s dijonskou hořčicí.
Porci králíka si dobře omyjte. Do pekáče si nakrájejte jednu papriku na proužky, 3 lžíce sterilovaného kysaného zelí, cibuli nakrájenou na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položte porce králíka a zalijte olivovým olejem. V průběhu pečení dle potřeby podlévejte vývarem. Průběžně maso kontrolujte a pečte zhruba 45 minut.
Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 347.976 Kj
| Bílkoviny | 2.25 g |
| Sacharidy | 14.08 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.02 g |
| Tuky | 4.27 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 5.07 g |
| Vápník | 37 g |
| Gi | 0.15 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





