Plněné tortilly s kuřecím masem a tatarkou

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Kuřecí maso | 400 g | |
| Olej olivový | 22 ml | |
| Paprika červená | 0.25 kusy | |
| Paprika žlutá | 0.25 kusy | |
| Paprika zelená | 0.25 kusy | |
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 2 stroužky | |
| Tatarská omáčka | 40 g | |
| Petržel nať | 10 g | |
| Salát ledový | 200 g | |
| Celozrnné tortilly | 4 kusy | |
| Sůl | 2 špetky | |
| Pepř | 2 špetky |
Postup tortilla
Kuře si nakrájejte na větší proužky, osolte, opepřete.
Na pánvi si rozehřejte olej, do kterého následně vložte nakrájené kuřecí maso a z obou stran ho orestujte.
K masu přidejte nakrájené papriky, oloupanou a nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opět na pánvi vše orestujte.
Nadrobno si pokrájejte lžíci petrželové natě, ke které poté přimíchejte tatarskou omáčku.
Opět si na proužky připravte i ledový salát.
Na tortillové placky poklaďte proužky ledového salátu, kuřecí maso, veškerou zeleninu a vše zalijte tatarskou omáčkou s pažitkou.
Těsně před tím, než budete plněné tortilly podávat, prohřejte je cca 5 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Plněné tortilly s kuřecím masem a tatarskou omáčkou jsou zlatým středem při sestavování obědového či jiného pokrmu. Plněné tortilly jsou velmi vyhledávané pro svoji výtečnou chuť i rychlost přípravy. Recepty si můžete upravit podle svého gusta, tortilla je chutná v doplnění s mnoha druhy zeleniny a masa.
Tortilla s kuřecím masem by se dokonce dala zařadit mezi potraviny bohaté na bílkoviny, podobně jako tofu či třeba hrášek. Bílkoviny jsou potřebné i ve chvíli, kdy se snažíte zredukovat svoji váhu. Zahánějí totiž hlad, a tak do sebe nedostáváte přebytečné množství potravin.
Plněné tortilly s kuřecím masem: podrobný recept
Kuře, nejlépe kuřecí prsa, si nakrájejte na větší proužky, osolte, opepřete. Na pánvi si rozehřejte olej, do kterého následně vložte nakrájené kuřecí maso a z obou stran ho orestujte.
K masu přidejte nakrájené papriky, oloupanou a nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Opět na pánvi vše orestujte.
Nadrobno si pokrájejte lžíci petrželové natě, ke které poté přimíchejte tatarskou omáčku. A opět si na proužky připravte i ledový salát.
Na jednotlivé tortillové placky poklaďte proužky ledového salátu, kuřecí maso, veškerou zeleninu a vše zalijte tatarkou s pažitkou.
Těsně před tím, než budete plněné tortilly podávat, prohřejte je cca 5 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 1052.09 Kj
| Bílkoviny | 8 g |
| Sacharidy | 43.98 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.67 g |
| Tuky | 7.98 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 11.47 g |
| Sodík | 0.02 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





