Veganská omeleta

Ingredience na 1 porci:

Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koriandr mletý1 špetka
Mouka cizrnová50 g

Cizrna je všestranná luštěnina vhodná i pro celiaky. Oblíbeným vegetariánským receptem z cizrny je například tradiční hummus.

 

V hlubší misce smíchejte cizrnovou mouku s kořením dle chuti a lehce osolte. Do směsi po troškách přilévejte studenou vodu tak, aby vznikla řídká kaše. Konzistencí by měla připomínat těsto na palačinky.

 

Rozpalte si kvalitní nepřilnavou pánev a nalijte na ni těsto. Zmírněte plamen, aby se omeleta nepřipálila a počkejte dokud zespodu nezezlátne. Okraje omelety by měly být ztuhlé aby šla dobře podebrat a obrátit. Obraťte a opečte dozlatova i z druhé strany.

 

Podávejte se zeleninou či ovocem a získáte jednoduchou a rychlou veganskou snídani či večeři.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.