Polévka z pečené červené řepy

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 0.5 kusy | |
| Máslo | 1 g | |
| Mléko plnotučné | 1 ml | |
| Červená řepa | 90 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Majoránka | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 1 ml |
Říká se, že červená řepa má blahodárné účinky na lidské zdraví. Zejména pro někoho, kdo má problémy s krví. A také se říká, že zlepšuje náladu. Tak si udělejte svoji řepovou a mějte hezčí den!
Polévku můžete udělat z vařené nebo pečené řepy. My ji doporučujeme upéct, má pak lepší chuť.
Na 4 menší porce:
- 5-6 kusů řepy
- 1 velká cibule
- máslo/olej na zesklovatění cibulky
- plnotučné mléko – na zjemnění
- Zeleninový vývar
- Majoránka
- Sůl a pepř
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky – čím menší, tím se budou kratší dobu péct. Řepu upečeme v troubě, přidáme k cibulce, kterou jsme si usmažili na másle a vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená.
Chvíli povaříme a potom vše rozmixujeme. Můžeme přidat rostlinnou smetanu, kokosové mléko nebo plnotučné mléko na zjemnění chuti.
Dobrou chuť!
Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 236.022 Kj
| Bílkoviny | 1.06 g |
| Sacharidy | 9.14 g |
| Sacharidy z cukrů | 6 g |
| Tuky | 1.11 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.53 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Vláknina | 3.03 g |
| Vápník | 37 g |
| Gi | 0.3 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





