Uzená polévka s kroupami recept

Uzená polévka s kroupami

Ingredience na 1 porci

Uzené koleno1500 g
Kroupy vařené200 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Bobkový list1 kus
Mrkev1 kus
Celer250 g
Petržel nať50 g
Brambory150 g
Nové koření celé3 kusy
Cibule1 kus

Uzená polévka s kroupami patří mezi vůbec nejoblíbenější polévky v české kuchyni. Hledáte-li využití pro uzené maso, recepty na uzenou polévkou jsou ideální volbou. Na pokrmy, jakým je i uzená polévka, recepty vypadají v každé rodině jinak. Někdo polévku navíc zahušťuje jíškou, někdo použije na přípravu uzená žebra. Základem každé uzené polévky by však měla být krupička, cibule a zelenina. Obsah polévky se také liší podl toho, zda je součástí jídelníčku strávníků zdravotní nebo hubnoucí dieta. Například keto dieta by vyžadovala u polévky jisté úpravy.

Vepřové koleno oddělte od kosti a rozklepejte. Maso i s kostí zalijte cca 2 litry vody a přiveďte k varu. Přidejte sůl, pepř, cibuli, nové koření a bobkový list a vařte cca hodinu. Poté vývar sceďte, přidejte do něj nakrájené kousky zeleniny a brambory. Vařte do změknutí a těsně před dovařením přidejte do polévky kroupy, případně polévku dochuťte. Jako druhý chod si k uzené polévce můžete přípravit třeba vepřové na kmíně s rýží.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 359.672 Kj

Bílkoviny2.46 g
Sacharidy18.04 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky0.78 g
Vláknina7.09 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.