Pórek s mrkví a tymiánem

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Pórek0.5 kusy
Tymián3 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Olej kokosový1 ml

Pórek a mrkev představují jednu z nejznámějších a nejdostupnějších druhů zeleniny u nás. K sehnání jsou po celý rok a vybírat si můžete z lokálních kousků. Neohrnujte nad lokálními produkty určitě nos! I z na první pohled obyčejné kořenové zeleniny, vykouzlíte nepřeberné množství receptů. Navíc mimo dobrou dostupnost vás zajisté potěší také příznivá cena. Inspirujeme vás.

 

Zeleninu si důkladně očistěte. Pórek doporučujeme nakrojit podélně a řádně propláchnout všechny vrstvy vodou, předejdete tak kamínkům ve vašem obědu. Zeleninu nakrájejte na půlkolečka a v cedníku ještě jednou důkladně propláchněte a nechte okapat.

 

Mrkev si nastrouhejte na hrubém struhadle. V pánvi si rozpalte lžičku kokosového oleje (pokud máte nepřilnavou pánev olej použít nemusíte). Pórek  opékejte asi dvě minuty pak přidejte mrkev, tymián, trochu soli, pepře a další dvě minuty společně opékejte.

 

Takto připravenou směs, které dominuje pórek a mrkev, můžete použít jako přílohu k jakýmkoli druhům masa, rybám, tofu nebo taky jako teplý salát.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 350.056 Kj

Bílkoviny3 g
Sacharidy14 g
Tuky1.52 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina7 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.