Proteinové lívance

Ingredience na 1 porci

Vejce1 kus
Mléko mandlové50 ml
Protein izolát 90%10 g
Kypřící prášek do pečiva3 g
Cukr hnědý třtinový5 g
Mouka špaldová celozrnná50 g

Pokud se vám nechce každý den složitě vymýšlet, co si dát k snídani, vyzkoušejte například chutné proteinové lívance. Patří mezi jednoduché a rychlé recepty a navíc se dají připravit s různými obměnami. 

Díky přidanému proteinu navíc ochráníte a zkultivujete své svalstvo i ostatní tkáně.

ˇ

 

Do hlubší misky si nasypte celozrnnou mouku, kypřící prášek, protein a cukr. Všechny sypké suroviny dobře smíchejte.

 

Poté do misky vklepněte vejce a pomalu přilévejte mléko. Pečlivě směs šlehejte, aby nevznikly hrudky, případně můžete podle potřeby zředit mlékem nebo zahustit moukou,abyste dosáhli ideální konzistence. Těsto nechte alespoň 10 minut odpočinout.

 

Dále se rozehřejte kvalitní nepřilnavou pánev nebo lívanečník, na který nemusíte dávat navíc žádný tuk a nalijte připravené těsto.

Zmírněte plamen, aby se lívance zvolna opékaly a nepřipalovaly se. Smažte dozlatova z obou stran.

 

Podávejte například s ovocem a kvalitním bílým jogurtem

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 372.0732 Kj

Bílkoviny7.19 g
Sacharidy2.46 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky5.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.09 g
Sodík0.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.