Cuketová omeleta

Doba přípravy: 15 min. | Vytvořil:

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Nízkokalorická cuketa je báječná pro dietáře či diabetiky a díky obsahu vlákniny podporuje trávení. Pro tento recept je nejvhodnější mladá letní cuketka, která má málo semínek a nebude proto potřeba ji vydlabávat ani nijak loupat.

 

Začněte tím, že cuketu omyjete a očistíte. Poté ji nakrájejte na tenké plátky a zlehka osolte. Díky soli pustí cuketa přebytečnou vodu a bude se vám pak lépe tepelně upravovat. Nechte proto nakrájenou cuketu "vyplakat" asi 15 minut nebo půl hodiny a poté ji důkladně osušte ubrouskem.

 

Rozpalte si kvalitní pánev a na ní kapku kokosového oleje. Přidejte cuketu a chvilku ji orestujte z obou stran. Poté orestovanou cuketu zalijte osoleným ušlehaným vajíčkem (můžete udělat i jako volská oka).

 

Jakmile je omeleta hotová dejte navrch rozpustit plátek sýra.

 

Podávat můžete s pečivem, saláty či samotné. 

Ingredience - 2 porce

4 kusy Vejce
40 g Sýr eidam 20% tuku
1 kus Cuketa
2 špetky Sůl
10 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.