Kuřecí stehno se špenátem v rajčatové omáčce

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Kuřecí stehno se špenátem v rajčatové omáčce

Kuřecí stehno se špenátem v rajčatové omáčce

Kuřecí maso je lehké a dobře stravitelné. Ve spojení s rajčaty a špenátem se může navíc stát také vitaminovou bombou. Díky tomu vaše tělo získá mnoho prospěšných antioxidantů a navíc si pochutnáte.

 

Začněte přípravou masa. Kuřecí stehno očistěte, zbavte kůže a poté jej okrájejte od kosti. V hlubší pánvi si rozehřejte kokosový olej a maso na něm přibližně 2-3 minutky opékejte aby se zatáhlo ze všech stran.

 

Poté k masu přidejte 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku, asi 75 ml vody a na kolečka nakrájený pórek. Směs osolte a za občasného promíchání vařte asi 5 minut.

 

Když se vše prohřeje, přidejte čerstvý špenát, cherry rajčátka rozkrájená na půlky a 1/2 polévkové lžíce hořčice. Několik minut společně prohřívejte, aby špenát zavadl, maso se řádně dodělalo a aby se všechny chutě prolnuly dohromady.

 

Na talíři posypte rozdrobeným sýrem feta

Ingredience - 2 porce

10 g Hořčice plnotučná
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Pórek
300 g Špenát čerstvý
300 g Kuřecí stehno
2 špetky Sůl
40 g Sýr feta
40 g Rajčatový protlak
6 ml Olej kokosový

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.