Šťavnatý burger

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Šťavnatý burger

Šťavnatý burger

V misce si smíchejte mleté maso, koření, cibulku, vločky, dijonskou hořčici a vejce.

 

Z masa si pořádně "uplácejte" karbanátek.

 

Maso dejte opékat na rozpálený gril (pánev, gril v troubě, rošt na ohni), pečte tak dlouho, dokud nebude zcela propečené - cca 5 minut po každé straně.

 

Celozrnnou housku rozřízněte na půl a také dejte na chvíli rozpéct. Poté si na jednu půlku housky namažte trochu rajčatového protlaku, který jste si osolili a pokapali citrónovou šťávou a na druhou půlku dejte trochu hořčice. Poté vložte karbanátek, zeleninu a přiklopte druhou částí housky.

 

TIPY:

Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Vejce
2 kusy Cibule jarní
2 hrstě Ovesné vločky
10 g Tymián
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
1 kus Rajčata
120 g Houska celozrnná
220 g Hovězí mleté
2 g Citrónová šťáva čerstvá
10 g Rajčatový protlak
2 hrstě Ovesné vločky jemné
10 g Hořčice dijonská

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.